[Video] Zakaj je shod za Življenje v Sloveniji potreben?

V oktobru se nam obeta nov pohod za življenje, in sicer 1. oktobra v Ljubljani na Prešernovem trgu od 9.30 naprej. To je že četrti Pohod za življenje in letos se bodo predstavili z geslom Enakopravnost se začne pred rojstvom. “Želimo razmišljati o besedah, o katerih naša družba zelo rada govori, namreč o enakopravnosti, da smo vsi enaki in imamo enake pravice. Zato bi radi letošnji shod zapeljali v to smer. Vse naše Slovence in Slovenke vabim, da pridete, se udeležite, da pripeljete svoje otroke,” je poudarila Urška Cankar Soares in dejala, da je to sicer težka tema in nam shod kot dogodek lahko pomaga, da bomo o tem spregovorili tudi z drugimi.

V oddaji Intervju je voditelj Aleksander Rant tokrat gostil vodjo Pohoda za življenje Urško Cankar Soares na temo ljubezen, družina, otroci. Dotaknila sta se prihajajočega dogodka, pa tudi spremembe Družinskega zakonika, s katerim namerava Golobova vlada uzakoniti posvojitve otrok v homoseksualna, lezbična, transseksualna, interseksualna in vsa razmerja, ki jih lahko sestavijo iz stotih spolov. Hkrati želijo ukiniti zakonsko zvezo žene in moža. V vrtce in šole nameravajo uvesti prevzgojni program LGBTQA+, kar vključuje tudi spreminjanje spola in spolne usmerjenosti pri otrocih. Na to temo pa je organiziran ločeni dogodek, in sicer v torek, 27. septembra 2022, ob 17. uri, bo pred Državnim zborom prvi veliki družinski shod proti vladi Roberta Goloba in za spoštovanje pravic družin in otrok, pravi Aleš Primc.

Cankar Soares je v intervjuju dejala, da ima pozitivne izkušnje s Pohodi za življenje iz prejšnjih let. Udeleženci pravijo, da je to trenutek življenja. Ker praznujemo, da smo živi, pomembno pa se je zavedati, da nismo sami, da nas je veliko, ki tako mislimo. “Pohod za življenje si niso izmislili Slovenci, to obstaja že po celem svetu, začeli so ga v Ameriki, ko so ustanovili zloglasni zakon Roe proti Wadeu. “Gospa, ki je to začela, je rekla, da bodo hodili, dokler zakon ne bo obrnjen. In videli smo, kaj se je zgodilo lani. Zame, ki ne verjamem v naključja, je bilo zelo zgovorno dejstvo, da se je ta zakon obrnil na dan, ko je imela ta gospa rojstni dan. Sicer pa po vsem svetu nasprotujejo tem pohodu in se vidi na eni strani želja po življenju in na drugi strani to mračnjaštvo, ta črnina, grde besede,” je spomnila na lanskoletni incident, ko je skupina, med katerem so bili tudi tuji ekstremisti Antife, želela uničiti shod za življenje.

Zakaj je sploh shod za življenje v Sloveniji potreben?
Zato, ker vsako leto izgubimo 4 tisoč otrok, rodi se nam jih 19 tisoč. To je krivično, da mora nekdo umreti, ker si je nekdo močnejši zamislil, da ga ne bi imel. Se pa to dogaja skrito in tega ne moremo vsak dan videti, je dejala Urška Cankar Soares in spomnila, kako smo vsak dan poročali, koliko jih je zbolelo in umrlo zaradi covida-19. “In res so ljudje umirali, ampak to se vsak dan tudi dogaja nerojenim otrokom in se jih ne prešteva, niti nihče noče, da se jih. Zato rabimo pohod za življenje. Da staršem damo upanje in informacije. Če veš, da ima otrok pri 10 tednih nosečnosti prstke in nohte in unikaten prstni odtis, ima srce, ki mu bije, boš dvakrat premislil, ali boš splav res naredil. Če dobijo informacije, kako se naredi splav in kakšne posledice doživljajo ti pari. In tudi tisti, ki so čez to že šli, potrebujejo sporočilo upanja, da ozdravijo notranjo rano.

Urša Cankar Soares je mama trem otrokom, starim od enega do pet let. Po poklicu je pedagoginja montessori. Pred tremi leti je pustila poklic, ki ga je resnično rada opravljala, in namenoma ostala doma s svojimi otroki, da lahko od blizu opazuje njihov razvoj in preživi z njimi več časa sedaj, ko so v najnežnejših letih. To je zanjo izjemno dragoceno. Med tem časom doma pa je v njej zrasla želja po aktivnejši zaščiti najbolj nemočnih v naši družbi, zaščiti otrok pred rojstvom.

Sara Kovač

The post [Video] Zakaj je shod za Življenje v Sloveniji potreben? first appeared on Nova24TV.Nova24TV

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy