[Video] Med štirimi novinarji RTV, ki namerno niso prišli v službo tudi nekoč v Odmevih opita Tanja Gobec

Po sprva neuradnih informacijah o štirih novinarjih na RTV, so to zdaj tudi uradne informacije. Levičarske aktivistične akcije se na RTV namreč nadaljujejo tako, da tudi ko je potreba največja, novinarji enostavno ne pridejo v službo. Slovenske novice so omenjenim zdaj dale tudi ime, šlo naj bi namreč za štiri izkušene novinarje, ki sicer zanikajo trditve o neprimernem prihodu, vendar je to težko verjeti glede na to, da je med njimi tudi Tanja Gobec, ki si je že privoščila določene “zdrse” med vodenjem oddaje, spomnimo se na njeno “opito” vodenje pred nekaj leti.

Kot smo poročali, naj bi imeli v petek pri pripravi večerne informativne oddaje velike težave, saj štirih novinarjev, ki naj bi bili na delovnem mestu na Kolodvorski, ni bilo. Po informacijah Slovenskih novic naj bi to bili izkušeni novinarji, in sicer Gregor DrnovšekNejc Furlan, Rok Šuligoj in Tanja Gobec. Njihov domnevni namen neodgovornega “uporništva” na tak način ne bi presenetil glede na to, da si je slednja v preteklosti že privoščila tudi hujše lapsuse, eden izmed njih je vsekakor “opitost” med vodenja oddaje na javni televiziji. Kaj takega je možno le v javni službi, saj bi bila zgodba zelo jasna v primeru, da bi to storil nekdo v zasebnem podjetju.

Preberite tudi: [Video] Analitik: Situacija z revščino bo v naslednjih mesecih še bolj dramatična

Novinarjev na RTV izguba zaposlitve ne skrbi, nasprotno, po naših informacijah so se določeni odločili, da namerno ne pridejo v službo. To je postalo jasno že pred nekaj leti, ko je voditeljica Tanja Gobec obdržala zaposlitev, pa četudi je oddajo vodila v stanju, ki bi ga marsikdo ocenil kot “opitost”. Na trditve o tem, da namerno niso prišli v službo v petek, so se navedeni odzvali z izgovorom, da o “stiski o pomanjkanju novinarjev na tisti dan niso bili obveščen in da jih nihče “uradno” ni pozval, češ, da so imeli odobrene dopuste“.

Direktor TV SLO mag. Uroš Urbanija (Foto: STA)

Po pisanju Slovenskih novic direktor TVS Uroš Urbanija zadeve ni želel komentirati, je pa povedal, da so njegova pričakovanja “prihod v službo zaposlenih v skladu s plani in da je nepredstavljivo, da nekdo ostane doma samo zato, ker je petek, pri čemer se je skliceval na neodgovornost do vseh državljanov, ki letno plačujejo kar 153 evrov za vsebine RTV, pa tudi neodgovornost do sodelavcev, ki čutijo svojo zavezanost javnosti in naredijo vse, da je delo opravljeno po najvišjih profesionalnih standardih.”

Novinarji na javni televiziji so vajeni biti “zaščitena vrsta”
Novinarji na RTV so bili doslej zaščitena vrsta, spomnimo na vodenje oddaje Tanje Gobec, ki je pred nekaj leti v napovedniku za večerno oddajo Odmevi ob 22. uri komaj uspela napovedati večerne teme, njen nastop pa je sprožil burne reakcije na Twitterju, kjer so se mnogi spraševali, ali je voditeljica “pijana” vodila napovednik. Gobčeva je namreč v tem napovedniku delovala zelo neprepričljivo; pri govoru se ji je zatikalo, njena dikcija je bila nenavadna, govorila je zelo počasi, vsak bi opazil, da ne gre za običajni nastop.

Na nacionalki so ga mal pil? pic.twitter.com/Ypl4oE05k8

— wnewneghu ★ (@JsSmRenton) October 11, 2017

Predstavljajte si, da pridete v službo alkoholizirani. Kaj bi storil vaš šef? Najverjetneje bi vas poslal domov, nato pa se z vami strogo pogovoril in sankcioniral vaše neprofesionalno dejanje. Zdaj pa to primerjajte s tem kar se je zgodilo s Tanjo Gobec, ki je alkoholizirana stopila pred vso Slovenijo. Namesto domov je šla pred TV-kamere in pred gledalce na male ekrane. Sankcionirana je bila tako, da nekaj časa ni vodila Odmevov, počakali so, da se je prah polegel in se kasneje vedli, kot da se ni zgodilo nič, za “nagrado” je dobila celo svojo oddajo! Se še čudite, da so si novinarji privoščili prost petek, ko pa so praktično nedotakljivi? Primer Tanje Gobec pa žal ni edini, že večkrat smo bili priča takšni in podobni nestrokovnosti javne televizije, ki jo plačujemo. Ob vsem, kar se dogaja na drugi strani kamer, se lahko vprašamo, kdaj bomo dočakali resnične spremembe na bolje.

Tanja Brkić

The post [Video] Med štirimi novinarji RTV, ki namerno niso prišli v službo tudi nekoč v Odmevih opita Tanja Gobec first appeared on Nova24TV.Nova24TV

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy