Panika na levici: Bojijo se, da bi Kordiš uničil Brgleza!

“Miha Kordiš zna biti v kampanji všeč ljudem. Tako všeč, da lahko zbere največ glasov na levi sredini. Kar pomeni, da v drugem krogu zmaga Logar, ker se Kordiša prava sredina (to so neolibelci, ki mislijo, da so po srcu levičarji) bolj boji kot Logarja,” je zapisal odgovorni urednik Mladine Gregor Repovž, ki pa ni bil edini mnenjski voditelj z levice z mnenjem, da lahko Levica uniči napore globoke države za postavitev Brgleza na mesto predsednika države.

Spomnimo: Svet stranke Levica se je včeraj odločil, da v tekmo za predsednika republike pošlje poslanca Miho Kordiša. Tistega Kordiša, ki bi gospodarstvenike z bajoneti “steral v morje” in je znan po drugih ekstremnih stališčih, ki v demokratični družbi ne bi smela imeti prostora v javnem diskurzu. Novica, da Levica v predsedniško tekmo pošlje Kordiša, spada v rubriko “saj ni res, pa je”. S to potezo bo namreč v bitko poslala svoje najbolj radikalno orožje, kar bi lahko stranko tudi dokončno pokopalo. Znano je namreč, da Levici napovedujejo zadnji mandat v državnem zboru.

Kordiš se je v preteklosti proslavil z nošenjem totalitarnih simbolov in podob balkanskih krvolokov – rdeče zvezde in Josipa Broza Tita. Vendar pa njegov vstop v predsedniško tekmo ne skrbi le razumnih volivcev, ampak tudi del tovarišije na levi, ki stavi na drugega skrajneža – Milana Brgleza. Globoka država namreč ne stavi več na Natašo Pirc Musar, več obeta evropski poslanec, ki se je javno razkazoval z majico s podobo kriminalca in množičnega morilca Che Guevare, ki svojih nasprotnikov ni le ubijal, ampak tudi zverinsko mučil (!!!).

Miha Kordiš zna biti v kampanji všeč ljudem. Tako všeč, da lahko zbere največ glasov na levi sredini. Kar pomeni, da v drugem krogu zmaga Logar, ker se Kordiša prava sredina (to so neolibelci, ki mislijo, da so po srcu levičarji) bolj boji kot Logarja.

— Grega Repovž (@gregarepovz) September 21, 2022

Vrh vsega je Brglez povojne poboje razglasil za stvar “naravnega prava”, kar bolj sodi v kubansko džunglo kot v neko resno predsedniško tekmo. Od kandidata bi pričakovali kanček več pietete. Borut Pahor je zmožen spoštovanja in povezovanja z osebami povsem drugačnih nazorov. V tem je res mojster. Zdi pa se, da Brglezu primanjkuje omenjenih veščin in da Pahorju žal ne seže niti do popka. Nekateri gorečneži na levi pa ga vidijo kot zmernega(?!?) in primernega za Pahorjevega naslednika. Seveda mnoge bolj skrbi možnost, da bi zaradi vstopa Kordiša zmagal Anže Logar, ki ga na levici razglašajo za desničarja, v Novi Sloveniji pa vidijo kot “preveč” levega.

Povezovalni Logar bi utegnil preseči tabu, da je predsednik republike pripadnik kontinuitete
Denimo Bogdan Biščak (kader Gregorja Golobiča) se boji, da bi Kordiš Brglezu “maznil” nekaj odstotkov glasov, posledično pa bi v drugi krog vstopila Nataša Pirc Musar. Slednja je po vseh prestanih aferah, ki so jih kuhali zlasti na levi (Odlazkovi mediji & POP TV), res že precej “obrabljena roba”. Hkrati jo del levice težko “prebavlja” zaradi njenega karakterja. V ozadju pa je predvsem nek strah, da ne bo zmagal “naš”. Vse doslej še nismo imeli predsednika republike, ki ni pripadal kontinuiteti, tranzicijski levici. Povezovalni Logar bi ta tabu končno presegel.

Foto: posnetek zaslona, Twitter

Domen Mezeg

The post Panika na levici: Bojijo se, da bi Kordiš uničil Brgleza! first appeared on Nova24TV.Nova24TV

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy