Tabor z igralcem manj na kolena spravil neučinkovite CeljaneSlovenski nogometni portal

Kraševci so na domačem terenu proti Celju v zaključku dvoboja prišli do svoje prve zmage v letošnji sezoni. Obračun je z zadetkom v zaključku srečanja odločil Jakoslav Stanković.

Grofi so v Sežani sicer bili precej nevarnejši nasprotnik, dvakrat je odličnega domačega čuvaja mreže Jana Koprvica rešil tudi okvir vrat, toda ponovno je varovance Simona Rožmana na gostovanju mučila neučinkovitost. Ob izjemno visokih temperaturah so razmere za igro bile zelo težke za obe moštvi, ki sta še največ od igre prikazali v drugem polčasu. Že v 54. minuti je delo Celjanom olajšal Žiga Ovsenek, ki je zaradi drugega rumenega kartona moral predčasno zapustiti igrišče, toda Štajercem niti prednost igralca več tokrat ni pomagala.

Po številnih zapravljenih priložnostih, sredi drugega dela je okvir vrat najprej zadel Charles Ikwuemesi, kmalu zatem pa še Gregor Bajde, katerega strel je s pomočjo vratnice ubranil Koprivec. Kazen za zapravljene priložnosti je sledila šest minut pred iztekom srečanja, ko so Kraševci v enem redkih napadov izpeljali hitro akcijo, katero je zanesljivo z roba kazenskega prostora zaključil Stanković.

Tabor Sežana – Celje 1:0 (0:0)
Stanković (84′)
RK: Ovsenek (54′ – Tabor)

Generated by Feedzy