SDS: Zahtevamo, da iz parlamentarne komisije izločite Tomaža Modica, novinarja Necenzurirano

Poslanska skupina SDS zahteva, da se iz parlamentarne preiskovalne komisije, katere predsednica je “neodvisna” Mojca Šetinc Pašek, izloči Tomaža Modica. Novinar Necenzuriranega bi se zaradi svoje vpletenosti in sodelovanj z državnimi podjetji lahko znašel med samimi preiskovanci komisije, kar pa bi pomenilo, da bi bil v eklatantnem konfliktu interesov. 
Modic je član ekipe novinarjev portala Necenzurirano, portala, ki je bil ustanovljen z namenom blatenju dela Janeza Janše, celotne stranke SDS in desnosredinskih strank na splošno. V preiskovalno komisijo, ki bo preiskovala sume nezakonitega financiranja volilne kampanje strank pred letošnjimi državnozborskimi volitvami, je prišel na predlog koalicijske stranke Gibanje Svoboda.
V SDS navajajo: “Dejstvo je, da je Tomaž Modic direktor in soustanovitelj podjetja Providenta, d. o. o., novinar spletnega portala necenzurirano.si, direktor TM, Medijska produkcija in svetovanje, s. p. Kot novinar in direktor podjetja je sodeloval s spletnim portalom Siol.net, ki je v lasti podjetja Tsmedia, d. o. o., Tsmedia pa je v lasti Telekoma Slovenije, d. d., ki je družba v državni lasti. Predmet preiskav preiskovalne komisije pa bo med drugim prav poslovanje podjetja Telekom Slovenije, d. d., in posledično podjetja Tsmedia, d. o. o.” Nato pa dodajo, da 7. člen jasno določa, da v preiskovalni komisiji ne sme sodelovati strokovni sodelavec, če je bil sam odgovorna oseba v organu ali pravni osebi, katere dejavnost se preiskuje v času, na katerega se nanaša preiskava.
Tudi povezave med njegovim delodajalcem in državnimi podjetji
SDS je v zahtevi tudi navedla, da portal Necenzurirano spada pod okrilje pod okrilje medijskega tajkuna Martina Odlazka. Po poročanju nekaterih medijev pa naj bi prihajalo tudi do finančnih in vsebinskih povezav med portalom Necenzurirano.si in državnimi podjetji. “Spomnimo se medijskih poročanj o tem, kako je Robert Golob preko državnega podjetja GEN-I, ki ga je vodil, financiral novinarko Vesno Vuković, poleg Tomaža Modica in Primoža Cirmana tretja članica ekipe Necenzurirano.si. GEN-I Roberta Goloba je leta 2019 s podjetjem SEE M. & C., ki ga je ustanovila in dolgo vodila prav Vesna Vuković, sklenil pogodbo v višini 103.000 evrov,” so zapisali.
Andrej Žitnik

The post SDS: Zahtevamo, da iz parlamentarne komisije izločite Tomaža Modica, novinarja Necenzurirano first appeared on Nova24TV.Nova24TV

Generated by Feedzy