Pozor! Po Evropi poročajo o množičnih napadih z iglo v nočnih klubih

Po tem, ko so pred nekaj meseci tuji mediji poročali o več sto napadih z iglami v nočnih klubih in na koncertih v Franciji, se je o tem izjemno nenavadnem fenomenu poročalo tudi iz Velike Britanije, Belgije in Nizozemske. Tam pa se ni zaustavilo, saj se trend po poročanju Rmx zdaj nadaljuje tudi v Španiji, kjer so zabeležili že 50 primerov napada z iglami. Tako zdravniki kot oblasti naj bi še vedno ugotavljali razlog za to početje in ali je bila žrtvam pri tem vbrizgana droga ali kakšna druga snov.

Španske lokalne oblasti so za tuje medije povedale, da je španska policija doslej zabeležila 50 primerov napadov z iglami v nočnih klubih, medtem ko storilcev niso še prijeli. Ženske v napadih v drugih državah so poročale o slabem počutju in nenavadnih boleznih ter stranskih učinkih, potem ko so jih v barih in klubih zbodli z iglami. Lastniki klubov in policija že poskušajo povečati ozaveščenost obiskovalcev in svetujejo previdnost.

Preberite tudi: Zvezdnica priznala, koliko spolnih partnerjev ji je prinesla vloga vroče “Stiflerjeve mame” iz Ameriške pite

Približno polovica primerov iz Španije naj bi bilo iz Katalonije, lokalne oblasti pa so tarče napada pozvale k obisku bolnišnice na pregled ali po potrebi tudi opazovanje. Še 10 primerov so zabeležili v baskovski regiji, medtem ko je v drugih španskih regijah stopnja prijav bistveno nižja. Policija je pozvala k takojšnji prijavi napada ali poskusa napada z iglo, medtem ko je po poročanju tujih medijev pravosodna ministrica Pilar Llop dejala, da se bodo proti temu lahko borili samo s čim več informacijami. Po njenih besedah ​​se ženske zaradi napadov počutijo izrinjene iz prizorišč nočnega življenja. Minister je še opozoril, da se injekcije lahko štejejo za telesno poškodbo z oteževalno okoliščino diskriminacije na podlagi spola.

Razlogi in motivi storilcev niso znani
Policija primere preiskuje, a za zdaj neuspešno. Preiskovalci ne poznajo identitete domnevnih storilcev niti njihovih motivov. Vbodom z iglo naj ne bi sledilo spolno nasilje ali tatvina. Oblasti pravijo, da so naletele le na en incident, v katerem so v telo napadene ženske vbrizgali mamilo. To se je zgodilo v primeru 13-letnice, ki je prejela odmerek tako imenovanega tekočega ekstazija. Starši so jo takoj odpeljali v bolnišnico. Policija sicer domneva, da bi lahko storilci v nekaterih primerih prihajali iz sosednje Francije, kjer so zabeležili že 400 podobnih primerov.

Foto: Facebook

Napadi so se začeli že pred nekaj meseci, med tarčami pa so bili poleg žensk tudi moški, tudi 18-letni Tomas Laux, ki se je udeležil rap koncerta v Lillu v severni Franciji, kjer je med nastopom pokadil malo marihuane in spil malo alkohola, ko pa je prišel domov, je za Associated Press povedal, da se mu je vrtelo in bolela ga je glava, na roki pa je opazil nenavadno majhno pikico in modrico. Naslednje jutro so bili simptomi še vedno prisotni zato je odšel v bolnišnico, od koder so ga poslali na urgenco. Zdravniki so potrdili dokaze o vbodu z iglo, Laux pa je bil testiran na HIV in hepatitis. Njegovi rezultati so bili k sreči negativni, enako pa se je izkazalo tudi pri ostalih žrtvah, piše Billboard.

Tanja Brkić

The post Pozor! Po Evropi poročajo o množičnih napadih z iglo v nočnih klubih first appeared on Nova24TV.Nova24TV

Generated by Feedzy