Pritiski levičarjev na neodvisnost novinarstva se nadaljujejo

“Pritiski levičarjev na neodvisnost novinarstva se nadaljujejo. Tokrat s pomočjo bivše RTV presstitutke in golobice Pašek Šetinčeve (Gibanje Svoboda) in najhujših ideoloških napadalcev na novinarstvo – Marka Koprivca, ponosnega naslednika morilcev ter LMŠ histeričarke Lidija Divjak Mirnik,” je na napoved okrogle mize z udeležbo predstavnikov levih strank “o pomenu neodvisnih medijev za demokracijo”, pripomnil novinar Vasle. 

Da bi si ponosni nasledniki totalitarcev in zločincev, kot je Marko Koprivc iz SD-ja, prizadevali za “neodvisne medije” in “demokracijo” zveni kot slaba šala. Spomnimo: Gre za sina totalitarnega Jaka Koprivca, po katerem je podedoval družinsko karmo preganjanja “neodvisnih novinarjev” (denimo Jožeta Možine zaradi oddaje Utrip). Da gre za čistokrvno “udbovsko dete”, nam je zaupal tudi novinar Vinko Vasle, ki je tedanjo (jugoslovansko) novinarsko svobodo okusil na lastni koži: “Jak Koprivc je bil znani trojni funkcionar.

Tako je bil pred časom krščen tudi v Delu. On je bil glavni urednik Dela, istočasno je bil predsednik Društva novinarjev in istočasno je bil izvršni sekretar CK ZKS za informiranje. K njemu so po dekretu najprej Popita, potem pa Kučana, enkrat tedensko morali hoditi uredniki na “briefinge”. Tam so jim razložili, kaj se piše, kako se piše itd. Kot urednik Dela pa je veljal za enega velikih cenzorjev. To je bila njegova glavna naloga.” Seveda je imel pod seboj uredniško ekipo. Mimo njih se v novinarstvu ni moglo zgoditi ničesar. Znan je tudi kot pogrebnik satiričnega lista Pavliha.

Okrogla miza pripadnikov tranzicijskih strank o zaščiti neodvisnega novinarstva. (Foto: Twitter)

Tudi v Gibanju Svoboda so se že izkazali kot veliki zaščitniki “neodvisnega” novinarstva in medijev. Spomnimo na zadnji izpad Marte Kos (sestre strica iz ozadja Draga Kosa, čigar žena Tjaša Slokar Kos obvladuje pristransko uredniško politiko POP TV) – kako je v predvolilni oddaji “Slovenija zdaj” svoj javni nastop zlorabila za politikantski napad na javno RTV Slovenija in na njegovo vodstvo. Incident je v javnosti požel val kritik.

Šarec je državna podjetja pozval k umiku oglasov iz “porednih” medijev
Še posebej neiskrena pa je udeležba Mojc Pašek Šetinc, ki je znana po svoji “zatrapanosti” v Milana Kučana in sovraštvu do Janeza Janše. Najbolj licemersko pa je to, da je iz javne RTVS vstopila naravnost v politiko. Na RTV ji nudijo celo promocijo (klepet na MMC). Nazadnje so pozabili omeniti, kakšen je njen status v tem trenutku. In četudi trenutno ne bi bila zaposlena kot novinarka, njen skok v Oligarhovo naročje (odkrita politična aktivacija) zmanjšuje njeno kredibilnost pri presojanju pomena “neodvisnih medijev” za “demokracijo”.

“Neodvisna” novinarka Mojca Šetinc Pašek povsem očarana nad modrookim “princem” Milanom. (foto: sta, FB)

Mimogrede: “Svojemu” Milanu je pred dobrim desetletjem posvetila dokumentarni film z naslovom “20 let Slovenije: Potret Milana Kučana”. Da so nekateri novinarji javnega servisa dobesedno “obsedeni” z likom in delom zadnjega partijskega šefa, je sicer že lep čas znano. Spomnimo še, kako je prvak LMŠ Marjan Šarec državna podjetja pozval k umiku oglasov iz “porednih” medijev, in kako bi v SAB-u ukinili vse medije, ki ne poročajo v skladu z njihovimi apetiti. Prav tako zelo težko prenašajo “neodvisno” medijsko kritiko na svoj račun.

Medijska koncentracija v rokah smetarske mafije, levice ne moti
Spomnimo še, kako so v Levici kazensko ovajali sebi neljube medije – Demokracijo, e-Maribor, Vfokusu in Novo24TV, ker so zgolj povzeli del političnega programa Levice. S tem je Levica dejansko pokazala svojo totalitarno podobo. Omeniti gre tudi sporno koncentracijo medijev v rokah smetarskega tajkuna Martina Odlazka, glede česar na levici še niso izrazili večjih skrbi, čeravno gre za resno ogrožanje “neodvisnosti” medijskega prostora.

Stranka SAB bi po komunistično utišala neljube medije in novinarje, ki opozarjajo na njene napake. (Foto: Twitter)

Je poslanec Bandelli sploh čustveno zrel za politično funkcijo, ki jo opravlja? (Foto: Twitter)

Domen Mezeg

The post Pritiski levičarjev na neodvisnost novinarstva se nadaljujejo first appeared on Nova24TV.Nova24TV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.