Posavje v pripravah na drugi del krstne sezoneSlovenski nogometni portal

Pred tremi leti ustanovljen klub NK Posavje iz Krškega je novinec v tretjeligaški konkurenci to sezono. Prihajajo iz MNZ Celje, ki je ena izmed 9 podzvez naše krovne organizacije. Najprej so bili drugi v četrtoligaški sezoni Golgeter lige, ko so zaostali le za ekipo Šmarja. V drugi sezoni (2020/21) pa so bili v koronski sezoni vodilno moštvo lige, in po žrebu štirih četrtoligaških prvakov postali ob Zavrču novinci vzhodne skupine naše tretje lige. Jeseni je za Posavje igralo 19 igralcev, med njimi najdemo 7 strelcev njihovih 18 golov.

S pripravami na drugi del sezone so začeli 21.1. in so doslej odigrali 5 od skupno 7 pripravljalnih tekem. Bili so tudi na pripravah v hrvaški Istri, natančneje Umagu. Klub sta v tem prestopnem roku zapustila dva igralca. Domen Peklar je 22-letni vezist, ki je jeseni odigral 14 tekem in je odšel v avstrijski klub SV St.Margareten/Rosental. Po polletni posoji pa se je v matični klub NK Krka vrnil 19-letni napadalec Domen Žur, ki je jeseni zabil 5 golov na 12 tekmah. Lahko igra tudi kot krilni napadalec, za mlajše reprezentančne selekcije pa je zbral 15 nastopov.

PRIPRAVLJALNE TEKME POSAVJA:

Novo mesto: TREBNJE – POSAVJE 1:3 Bogolin 3xIzola: ELTA IZOLA – POSAVJE 3:0Laško: LAŠKO – POSAVJE 1:3 Drnovšek, Rešetič, LokarČatež: SV ZEBAU BAD ISCHLPOSAVJE 4:1 JurečičČatež: ASKÖ VORCHDORF – POSAVJE 0:2 Klarič, Jurečičsobota, 26.2.v Ljubljani SVOBODA – POSAVJEsobota, 5.3. ob 15:30 v Čatežu: SU BAD LEONFELDEN – POSAVJE

Prva tekma je bila proti četrtoligaški ekipi NK TREBNJE, kjer je 22-letni Anej Bogolin zabil vse tri gole ob zmagi s 3:1. Potem so imeli pravi test proti eni najboljših ekip zahodne tretjeligaške skupine. V Izoli so po prvem polčasu igrali enakovredno, v drugem popustili in prejeli tri gole. Po povratku s priprav v Umagu so na tretji pripravljalni tekmi merili moči še z enim četrtoligašem.V mestu piva so gostovali pri peti ekipi Golgeter lige. Trener Franc Privšek se je z Laškim na domači zelenici dobro upiral in bil dober tekmec ekipi Posavja. Tekmo je moštvo stratega Roka Zorka dobila s 3:1. Avstrijski tretjeligaš SV Zebau Bad Ischl iz zgornje Avstrije, je kraj pokojnega politika naših severnih sosedov Jörga Haiderja. Klub, ki je po jesenskem delu na predzadnjem, 15. mestu ligaške razpredrlnice se ta čas se pripravlja v Čatežu za drugi del sezone, ki jih čaja že prihodnji konec tedna. Modro-beli avstrijski žogobrcarji so premagali Posavje z izidom 4:1. V nedeljo, 20.2. pa so jim v Čatežu nasproti stali nogometaši kluba ASKÖ Vorchdorf. Gre za avstrijski klub iz kraja Vorchdorf med Linzem in Salzburgom. Igrajo v četrtoligaški konkurenci, kjer so vodilno moštvo lige. Premagali so jih z izidom 2:0. Sledita še dve tekmi, nato pa nadaljevanje prvenstva. Prihodnjo soboto se bodo merili z ekipo Svobode v Ljubljani, ki igra v zahodni skupini 3 lige in nato bodo na zadnji tekmi merili moči z avstrijskim tretjeligašem SportUnion Vortuna Bad Leonfelden.

“Ekipa se počasi sestavlja in priprave so v polnem teku. Na zadnji dan prestopnega roka se nam je priključil še mladi obetavni napadalec Rok Gorenc. Tako imamo sedaj kvalitetno popoljnjena vsa igralna mesta. Kot ponavadi v tem rangu tekmovanja se težko v popolnosti sestavimo, saj so vedno kakšne obveznosti in druge zadržanosti nogometašev. Zato imamo poleg manjših poškodb kapetana Škoberneta in Milarja, še službeno odsotnega Pirca in študenta Kmetiča, ki niso v polnem pogonu. Vseeno pa lahko rečemo, da smo odigrali tekmo v odlični zasedbi, kjer so v sredini delali razliko Drnovšek, Jurečič, Klarič in vseprisotni Božič. Zelo smo lahko zadovoljni z videnim, saj smo že v prvem polčasu zadeli oba zadetka proti avstrijskemu nasprotniku iz Vorchtdorfa. Strelca sta bila Jan Klarič in Žiga Jurečič.
Pohvaliti je potrebno prav vse posameznike, ki so igrali, saj razen prvih desetih minut, ko smo se še malo lovili prvič letos na naravni travi, nismo skozi potek cele tekme spuščali nivo naše igre. Sledita še dve pripravljalni tekmi. Tako se bomo v zadnjih dveh tednih kar se da dobro pripravili na začetek prvenstva, ko nas čaka mogoče najtežja tekma proti Dravinji doma.”
so bile besede trenerja Posavja Roka Zorka o tekmi, pripravah…

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy