Gospodarski minister: Če je normalno stanje, da ne sodeluješ s pol države, potem nočem v normalno stanje

“Zrasel sem na načelu, da moraš najprej skočiti, potem pa lahko rečeš hop”, je povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek v oddaji Osebno z Valentino Plaskan na Planet TV. Minister, ki se je na družbenih omrežjih predstavil kot “Olimčan, oče, gospodarski minister in predsednik Stranke Konkretno po funkciji, gospodarstvenik po duši, univ. dipl. inž. agronomije po izobrazbi, kmet po hobiju,” je spregovoril tudi o aktualni tematiki pred volitvami. Minister je po izobrazbi agronom, vodstvene izkušnje pa ima s področja turizma in kmetijstva, v katerem je tudi odraščal.

Gost nedeljske oddaje Osebno z Valentino Plaskan je bil tokrat gospodarski minister Zdravko Počivalšek, čigar mati je bila učiteljica iz Zasavja, oče pa je bil kozjanski domačin. Po svoji bogati gospodarski karieri je leta 2014 vstopil na politični parket, s čimer je naredil velik preobrat. Septembra 2019 je na čelu Stranke modernega centra (SMC) nasledil Mira Cerarja. Stranka je po padcu Šarčeve vlade vstopila v vlado Janeza Janše, v kateri je Počivalšek ostal gospodarski minister. Stranka SMC se je lani preimenovala v Konkretno, na aprilskih parlamentarnih volitvah pa bo nastopila kot del gibanja Povežimo Slovenijo.

Preberite tudi: Socialni demokrati zbirajo podpise za zaščito “turističnih biserov”– objavljamo seznam podjetij, ki so jih prodale vlade, v katerih je sodelovala SD

Življenja brez kmetije si ne predstavlja
Počivalšek zagovarja zdrav kmečki razum, od ministrskih kolegov pa se razlikuje tudi po tem, da se na delo v Ljubljano vsak dan vozi iz Podčetrtka, kjer ima kmetijo. Že pred leti je povedal, da si ne predstavlja življenja brez svojih telic, konjev in traktorja. “Seveda sem še vedno kmet, samo delo sem si moral drugače organizirati. Ker sem veliko na cesti, sem malo na traktorju. Ta zdaj dela morda 200 ur, 1000 ur na leto pa je spodnja meja rentabilnosti traktorja. Imam le še dva konja in deset telic, pa še ti se bolj kot ne sami pasejo,” je stavek, ki ga trdi danes, povedal pa ga je tudi na začetku svoje politične kariere.

Če je normalno stanje, da ne sodeluješ s pol države, potem nočem v normalno stanje
Prepričan je, da bo na prihodnjih volitvah, prelomnih kot pravijo na desni in na levi, odigral osrednjo vlogo. Kot predsednik strank Konkretno, ki se je povezala v Gibanje Povežimo Slovenijo, je mnenja, da je edino povezovanje in usklajevanje različnih mnenj in dialog za reševanje raznolikosti odgovor na uspešno nadaljevanje Slovenije. Ob tem še enkrat poudari pomembnost sodelovanja z vsemi in meni, da izključevanje pri njih ne pride v poštev: “Če je normalno stanje, da ne sodeluješ s polovico države, s polovico poslancev v DZ, potem si vrnitve v tako “normalno” stanje niti približno ne želim. Pričakujem, da bomo v bodoče le prišli do tega, da se bomo pogovarjali in sodelovali,” je dejal.

Počivalšek je poudaril, da je treba pogoje življenja povsod po Sloveniji narediti enakovredne – takšne, da bodo mladi tukaj živeli, pri tem pa je prepričan, da bodo ob delovanju gospodarstva delovali tudi drugi sistemi.

Edina kredibilna raziskava so volitve
Ob vseh javnomnenjskih raziskavah, ki se ena od druge razlikujejo, sploh pa številke res skačejo nepredvidljivo, ga to ne skrbi kaj preveč, saj je človek dejanj in verjame, da je hvalisanje pred zmago, kot so to počele nekatere stranke, nepotrebno in nesmiselno. “Zrasel sem na načelu, da moraš najprej skočiti, potem pa lahko rečeš hop. V okviru Povežimo Slovenijo pripravljamo 88 kredibilnih kandidatov, ki bodo na volitvah naredili rezultat. Verjamem samo v eno javnomnenjsko raziskavo, in to so volitve.”

Z vsemi tujimi investicijami smo doslej rasli
O celotni sagi slovenskih turističnih biserov, ki se še nadaljuje, in po tem, ko je neuradno pricurljalo v javnost, da namerava investicijski sklad enega najbogatejših Madžarov od sklada York odkupiti 43-odstotni delež v družbi Sava d.d., je med ostalim tudi opozicija ponovno našla razlog za očitanje vladi demoniziranje madžarskega kapitala in podobno, kar se Počivalšku zdi absurdno: “Dejstvo je, da smo s tujimi neposrednimi investicijami rastli. Nesprejemljivo je, da demoniziramo en kapital, da govorimo o ogrskih salamah. To je neresno. Naše gospodarstvo je sistem, ki tej državi omogoča, da deluje.”

Tanja Brkić

The post Gospodarski minister: Če je normalno stanje, da ne sodeluješ s pol države, potem nočem v normalno stanje first appeared on Nova24TV.Nova24TV

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy