Video: Vučkić dvakrat v polnoSlovenski nogometni portal

Slovenski reprezentant Haris Vučkić je v nadaljevanju sezone v 1. HNL našel pravo strelsko formo. V 24. krogu je ob zmagi Rijeke nad Šibenikom prispeval dva zadetka.

Rečani so Dalmatince odpravili z rezultatom 4:2, potem ko so večji dela srečanja bili izrazito boljši nasprotnik. Vratar gostov Lovre Rogić je prvič klonil že v 16. minuti, ko ga je s spektakularnim zadetkom premagal Lindon Selahi, dobrih dvajset minut kasneje pa je po predložku Andrije Vukčevića z glavo lepo zadel Vučkić in tretjič v sezoni zatresel mrežo nasprotnika. Tudi v nadaljevanju se razmerje moči na terenu ni spremenilo in že sredi drugega dela je Rijeka dvoboj dokončno odločila. Tekla je 62. minuta, ko je Robert Murić povišal na 3:0, le štiri minute kasneje pa je z nekaj sreče drugič na srečanju zabil še Vučkić. Šibenik je v 70. minuti preko Maria Ćurića znižal na 4:1, šest minut pred iztekom rednega dela pa je za končni rezultat poskrbel Christopher Attys. Vučkić je na terenu preživel 73. minut, ko je bil zamenjan. Njegov soigralec v klubu in reprezentanci, Adam Gnezda Čerin, je srečanje začel na klopi in je v igro vstopil v 74. minuti.

Z novimi tremi točkami Rijeka ostaja na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice in ima štiri točke zaostanka za vodilnim Dinamom, ki pa ima odigrano tekmo manj.

Rijeka – Šibenik 4:2 (2:0)
Selahi (16′), Vučkić (34′, 66′), Murić (62′); Ćurić (70′), Attys (84′)

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy