Slavje Slovenk nad HrvaticamiSlovenski nogometni portal

Prijateljski obračun ženskih reprezentanc Hrvaške in Slovenije se je v Poreču končal z minimalno zmago varovank Boruta Jarca. Edini zadetek na srečanju je deset minut pred koncem zabila Lara Prašnikar.

Slovenke so večji del srečanja bile boljše nasprotnice in so, predvsem v drugem delu, prevladovale na terenu. Po nekaj zapravljenih priložnostih, po uri igre je Sara Argrež zadela tudi okvir vrat, je trenutek odločitve padel deset minut pred iztekom rednega dela, ko je iz prostega strega izjemno zadela Prašnikar in vendarle slovenski izbrani vrsti priigrala novo zmago. Hrvatice so se po pričakovanjih pokazale kot čvrst nasprotnik, najlepšo priložnost za izenačenje pa so imele v 85. minuti, toda v vratih Slovenije se je z lepo obrambo izkazala Zala Meršnik.

“Tekma je bila precej bolj izenačena. V prvem polčasu si nismo priigrale posebnih priložnosti, zato tudi nismo mogle doseči gola. V nadaljevanju smo prevzele pobudo, konstantno napadale in na to zmagale. V 2. delu smo igrale drugačen presing, pomagala so nam krila, zato smo tekmice spravljale pod pritisk. Osvajale smo več žog na njihovi polovici, zato smo bile bližje njihovemu golu, naše vezistke so se boljše gibale, nasprotnice smo jih lažje preigravale, ne le z dolgimi žogami,” je po dvoboju za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejala strelka edinega zadetka, ki jo skupaj s soigralkami že v začetku aprila čaka nadaljevanje kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bosta prihodnje leto gostili Avstralija in Nova Zelandija. Nasprotnice naše izbrane vrste bodo 8. aprila Kazahstanke, štiri dni kasneje pa še Francozinje. Štiri kroge pred koncem je v skupini I vodilna Francija, ki ima 18 osvojenih točk oziroma pet točk več od drugovrščenega Walesa. Slovenke v boju za dodatne kvalifikacije pretijo s tretjega mesta in imajo dve točki zaostanka za Valižankami.

Hrvaška – Slovenija 0:1 (0:0)
Prašnikar (80′)
Postava Slovenije: Meršnik, Golob, Agrež, Korošec, Klopčič, Zver, Mori (66′ Rogan), Čonč, Prašnikar, Križaj, Milović.

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy