Kvesić z redko videnim zadetkom prinesel zmago OlimpijiSlovenski nogometni portal

Ob 13. uri sta se v Sežani merili moštvi Tabora in Olimpije.

Tekma je bila na samem začetku prvega polčasa precej nezanimiva za gledalce. Po desetih minutah igre pa je nekoliko nevarnejša vendarle postala Olimpija. V 10. minuti je najprej nevarno zapretil Ziljkić, a je njegov strel za las zgrešip vraga Sežane. V 14. minuti se je v priložnosti znašel Prtajin, njegov strel z glavo pa je ukrotil Jan Koprivec. V 24. minuti se je pripetila tudi prva velika priložnost za Tabor, ki pa so si jo nogometaši Olimpije zakuhali kar sami. Po napaki v obrambi Damiana Van Bruggena ne situacijo reševal Nik Kapun, ki pa je pri tem skoraj zabil avtogol. Van Bruggen je bil delni krivec tudi v 32. minuti, ko so Kraševci povrdli. Po Kodermanovi podajo v kazenski prostor je slabo posredoval, žoga je prišla do Žige Ovseneka, ki pa je z diagonalnim strelom matiral vratarja Banića. Tabor je bil do polčasa še dvakrat nevaren, v 37. minuti je Banić ukrotil strel Briškega, v 41. minuti pa je bil Olimpijin vratar na mestu ob poskusu Matea Monjaca.

V drugem polčasu so Ljubljančani iskali pot do izenačenja. V 51. minuti je poskušal Ivan Prtajin in tudi zadel z glavo, a je sodnik Kajtazović izenačujoči gol razveljavil, saj naj bi Prtajin napravil prekršek. Hrvat je imel novo priložnost v 68. minuti, a znova ni uspel zadeti. Kar ni uspelo Prtajinu je 2 minuti kasneje uspelo Aldairju. Nekdanji nogometaš Tabora je izkoristil odpitek po strelu Mustafe Nukića in tako postavil izid 1:1.

Olimpija je sedaj nadaljevala s pritiskom na domača vrata, slednje pa se jim je poplačalo v 85. minuti. Kvesić, ki je v igro vstopil kot rezerva, je izvajal kot in Koprivca matiral direktno s strelom iz kota. S tem strelom je Kvesić tudi odločil tekmo v korist gostov iz Ljubljane.

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy