Husmani Domžalam prinesel zmago na BonifikiSlovenski nogometni portal

Domžalčani so danes na gostovanju na koprski Bonifiki presenetili Koper in slavili z 0-2. Zasluge za uspeh Domžal gredo predvsem Zeniju Husmaniju, ki se je podpisal pod oba zadetka. V prvem polčasu so bili rahlo boljši nasprotni sicer gostitelji, kljub temu pa je najprej zapretil Arnel Jakupović, ki je imel priložnost v 9. minuti, a je za las zgrešil koprska vrata. V 14. minuti so prvič zapretili tudi gostitelji, v akciji se je znašel Maks Barišić, ki pa je zgrešil prazna vrata in žogo nesrečno poslal čez vrata Domžal.

V 33. minuti so se prvič veselili Domžalčani. Podobno kot med tednom proti Olimpiji je bil znova podajalec Benjamin Markuš, ki je na robu kazenskega prostora našel Husmanija, ki je sprožil s prve in zadel vratarjev levi zgornji kot. 0:1 je bil tudi izid prvega polčasa.

V drugem polčasu so se Koprčani postavili odločno in lovili priključek. A v 55. minuti je sledil šok. Akcijo je pričel Sven Šoštaršič Karič, ki je poslal oster predložek pred vrata, v gneči pa se je najbolj znašel Husmani, ki je zabil še za 0-2. Koper je bil v preostanku tekme prisiljen igrati na vse ali nič, takšna igra pa se Primorcem ni obrestovala. Domžalčani so namreč pričeli igrati na protinapade, Koprčani pa so se odzvali z dvema ostrima prekrškoma in Ivan Borna Jelić Balta in Ivan Novoselec sta plačala z rdečimi kartoni.

Tekma se je tako končala z zmago Domžal, ki kažejo vse boljšo formo, Koper pa v naslednjem krogu čaka nov zahteven obračun proti Olimpiji.

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy