Gneča pri levem koritu, ki so ga rezervirali po volitvah, je vsak dan daljša

Nekdanji uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve, ki je pozneje prejel odpoved iz krivdnih razlogov, sicer pa slovenski javnosti postal znan kot t.i. “žvižgač”, prvi, ki ga je globoka država po enomesečnem šoku d nastopa nove vlade Janeza Janše poslala v ogenj, da poskuša levici priboriti oblast nazaj, želi sovj kos politične pogače, ob tem pa postavlja pogoje kam in kako se bo politično vključil na državnozborskih volitvah. V petek smo že pisali, da ne izključuje niti možnosti, da bi ustanovil svojo stranko, saj z Golobom očitno ne najde skupnega jezika, ker je v svoje vrste sprejel “izdajalko” Janjo Sluga. Galeta zdaj na Facebooku celo izključena poslanka Levice Violeta Tomić javno prosi, naj ji Gale da še eno priložnost.

Ivan Gale je kmalu po znameniti aprilski Tarči leta 2020 zdrsnil v pozabo, čeprav so mu aktivistični novinarji od Janija Muhiča na POP TV do kolegov na nacionalki na Twitterju peli hvalnice, češ kakšen pogum je zbral – šlo je seveda za enega večjih spinov v zgodovini slovenskega novinarstva, saj Gale ni razkril ničesar, kar naj bi po njegovem bremenilo ministra Zdravka Počivalška in druge, temveč se je izkazalo, da je bil pod večino spornih pogodb podpisan prav žvižgah sam. To je večkrat poudarjala tudi poslanka Janja Sluga, ki je v koaliciji ognjevito branila svojega predsednika in ministra Počivalška, dokler ni po interpelaciji Vaska Simonitija neslavno prestopila med opozicijo.

Pozneje je Gale postal petkov kolesar, neslavno so ga slikali tudi na nasilnem protestu v organizaciji Anisa Ličine novembra 2020, ko je bilo središče Ljubljane v ruševinah. Gale zdaj po volitvah želi svoj kos pogače za svoj aktivizem in ne izključuje niti nastopa na volitvah s svojo lasnto stranko. Sooklicani žvižgač Ivan Gale sicer končne odločitve o tem, na kateri listi se bo podal v tekmo za poslanski stolček, bojda še ni sprejel, ne izključuje pa niti možnosti, da bi ustanovil svojo stranko.

Janja Sluga problem Liste Roberta Goloba?
Na vprašanje, ali ne bi s tem prispeval k še večji drobitvi levosredinskega političnega prostora, je za N1 odgovoril, da je vsaka od obstoječih strank enkrat vstopila v to igro. “Vsakdo ima možnost, da ne vloži kandidatne liste, pa ne bo drobljenja,” je dejal. Ob tem je dodal, da bi se število tekmecev zmanjšalo tudi v primeru, če bi stranke koalicije KUL oblikovale skupno listo. Kot drugo možnost za vstop na politični parket Gale omenja, da bi – po zgledu Roberta Goloba – prevzel vodenje katere od obstoječih strank. Gale celo trdi, da ima nekaj ponudb.

Simpatični sta mu stranki Pirati in Vesna, bojda pa se ne želi včlaniti v nobeno od obstoječih parlamentarnih stranki. Gale je sicer razkril tudi, da se je v preteklosti pogovarjal tudi s stranko Dobra Država, ki se po nepričakovanem odhodu svojega predsednika Bojana Dobovška pogovarja tudi z LIDEjem Igorja Zorčiča, a Gale trdi, da na volitve noče s človekov, ki je sodeloval v Janševi koaliciji.

Foto: STA

Na prvi pogled se sicer zdi, da bi kvazižvižgač politično zavetje najlažje našel pod okriljem Golobovega gibanja Svoboda. V preteklosti je Gale skupaj z Golobom že nastopil na javni tribuni z naslovom “V kakšni državi želimo živeti?”, ko je nekdanji predsednik uprave GEN-Ija neslavo preganjal iz države “fašiste na oblasti”. Kasneje Gale sicer ni skrival nezadovoljstva, ko sta v Golobovo stranko vstopila poslanca Jurij Lep in Janja Sluga, ki sta leto dni sodelovala v Janševi koaliciji.

Zlasti oster je bil do Janje Sluga, zaradi česar se je v debato na Facebooku zdaj vključila tudi zloglasna nekdanja poslanka Violeta Tomić in prosila Galeta, naj Slugovi dajo še eno priložnost, saj da je bila v koaliciji s SDS “potisnjena na silo” s strani svojega predsednika Počivalška.

T.F.

The post Gneča pri levem koritu, ki so ga rezervirali po volitvah, je vsak dan daljša first appeared on Nova24TV.Nova24TV

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy