Visoka zmaga Brava za uvod v 22.krogSlovenski nogometni portal

Bravo in Celje sta s tekmo na ŽAK-u odprla 22.krog Prve lige Telemach. Domačini so želeli točko iz Murske Sobote nagraditi še z uspehom proti ambicioznim Celjanom, ki so po porazu proti Kopru v prejšnjem krogu tokrat ciljali na vse tri točke.

V tekmo so sicer nekoliko bolje vstopili gostje, a se je razmerje moči v Spodnji Šiški hitro spremenilo. Domači so prevzeli pobudo in z direktno igro proti golu grofom povzročali ogromno težav. Prav takšen način igre jim je prinesel tudi zgodnje vodstvo, v 15. minuti so namreč izpeljali lepo akcijo za prvi zadetek na tekmi. Nsana je poslal dolgo žogo na levo stran, kjer se je v napad odlično vključil Kavčič, ta je poslal žogo proti petmetrskemu prostoru, kjer jo je pričakal Bajde in jo potisnil v mrežo. Le šest minut kasneje so Ljubljančani podvojili vodstvo, ponovno je bil uspešen Bajde, tokrat se je z lepo podajo izkazal Kurež.

Celjanom igra nikakor ni stekla in Rožman je zato že ob polčasu v igro poslal Tomića, Begića in Bizjaka. A tudi te menjave niso prinesle želenega učinka, zato pa je imel bolj srečno roko pri menjavah domači trener, ki je v 64. minuti v igro poslal Maružina, slednji se mu je za zaupanje oddolžil z zadetkom, ki ga je dosegel vsega trinajst minut po vstopu.

Bravo se je z zmago utrdil na 4. mestu in je trenutno pri 34-ih točkah, Celjani pa so zaradi slabše gol razlike padli na 8. mesto, na katerem imajo enako število točk – 22 – kot sedmouvrščeni Radomljani.

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy