Strel z bele točke odločil tekmo v KidričevemSlovenski nogometni portal

V drugi tekmi 22. kroga Prve lige Telemach sta se “v šumi” pomerila Aluminij in Mura. Domačini so po visokem porazu proti Radomljam padli na zadnje mesto in so nujno potrebovali točke, tudi Muraši pa so po le eni osvojeni točki na zadnjih dveh tekmah morali zmagati, da bi ohranili stik z mesti, ki vodijo v Evropo.

Po pričakovanjih smo spremljali dokaj izenačeno in čvrsto tekmo, že kaj kmalu pa so črno-beli prišli do lepe priložnosti za vodstvo, v 9. minuti so si namreč po igri z roko v kazenskem prostoru domačinov priigrali enajstmetrovko. Odgovornost je prevzel Luka Bobičanec, ki je premagal domačega vratarja in dosegel svoj drugi gol v sezoni, v kateri je sicer zaradi težav s poškodbami odigral vsega sedem prvenstvenih tekem.

Do konca prvega polčasa se rezultat ni spremenil, kaj lahko pa bi se že kmalu po začetku drugega dela. Najprej je direktno iz kota sprožil Musa, Ljubić je nekako uspel odbiti žogo še pred golovo črto, nato je z neposredne bližine udaril še Bolha, a so prekmurski branilci uspeli odbiti njegov strel. To je bila pravzaprav najboljša priložnost varovancev Oskarja Drobneta, do konca so še enkrat nevarneje zapretili Muraši, a je bil Janžekovič na pravem mestu po strelu Horvata.

Aluminij tako ostaja na zadnjem mestu, Mura pa je zabeležila prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Damirja Čontale in ostaja na 5. mestu, le točko za Bravom.

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy