Potrjeno: Denis Avdić bo prvi obraz nove Odlazkove smetarske televizije, ki nastaja na platformi Radia 1

Znani radijski voditelj Denis Avdić je v intervjuju za spletni portal Žurnal24 potrdil, da se najbolj poslušana radijska postaja v Sloveniji – Radio 1 – zdaj podaja tudi v televizijske vode. Čeprav Avdić ni želel dejati kdaj in kakšen način naj bi nova televizija zaživela, pa o resnosti projekta priča tudi dejstvo, da je Avdić prekinil sodelovanje z največjo komercialno televizijo v državi, POP TV, na kateri je v preteklih letih že vodil resničnostne šove. Ideje o lastni televiziji podjetja Infonet sicer niso nove, zaživele pa so potem, ko je pred dobrima dvema letoma obsojeni medijski tajkun Martin Odlazek uspel pridobiti večinski delež v podjetju, s čimer je postal absolutni monopolist na radijskem trgu. Smetarski tajkun, ki v Sloveniji prek skritih lastništev s pomočjo svojih ožjih družinskih članov obvladuje prek 60 slovenskih medijev, kar je nezakonito, zdaj uresničuje svoje dolgo neuresničene sanje o lastni smetarski televiziji.

Radijski in TV-voditelj Denis Avdić je v pogovoru za Žurnal24 povedal, da Radio 1 pripravlja lastno televizijo, “a da za zdaj ne morem povedati več kot to, da bo Radio 1 postal tudi televizija”. Avdić je sicer javnosti že več kot desetletje poznan kot radijski voditelj jutranjega šova skupaj z Jano Morelj, Mihom Deželakom in drugimi, po naših informacijah pa naj bi postal prvi obraz nove Odlazkove smetarske televizije, ki bo imela svoj informativni program, vlagati pa nameravajo tudi v zabavne vsebine.

Odlazek že ima v lasti televizijo in 60 drugih medijev
Pred časom je o Odlazkovi skupini Media24 pisal že spletni portal Podčrto. Gre za medijsko mrežo, ki izdaja več kot šestdeset različnih medijev: revije, časopise, radijske postaje, spletna mesta in eno televizijo. Omenjenih medijev pa ne izdaja eno medijsko podjetje, kar bi bilo očitno nezakonito. Namesto tega imajo mediji v skupini Media24 več kot deset različnih izdajateljev, ki so prepleteni v kompleksno lastniško mrežo. To mrežo pa domnevno nadzoruje en ključni lastnik: podjetnik Martin Odlazek in njegovi družinski člani, je decembra 2020 poročal Pod črto, ko se je začelo na glas ugibati o novi informativni televiziji.

Odlazku gre na roko tudi dejstvo, da se srbski tajkun Dragan Šolak ni odločil svojega spletnega portala N1, ki ga je velikopotezno lansiral v Sloveniji, nadgraditi v televizijo, tako da videovsebine bralcem ostajajo dostopne zgolj prek spleta. Ob pričakovani normalizaciji javne radiotelevizije in slabenju moči Pro Plusa, ki se je na vrhu med komercialkami ohranjal zahvaljujoč monopolu na oglaševalskem trgu, ki pa ga aktualna vlada počasi, a vendarle postopoma razbija, utegne novo zavetje najbolj radikalnih levičarskih novinarskih aktivistov zbrati pod okriljem Odlazkove medijske hobotnice.

Martin Odlazek. (Foto: STA)

Kopičenje radikalnih novinarskih aktivistov okrog smetarskega projekta
To se pravzaprav že dogaja; znana levičarska trojka Primož Cirman – Vesna Vuković – Blaž Modic se je namreč uradno s portala Necenzurirano, katerega lastniki so slamnati, preselili pod okrilje invalidskega podjetja, ki izdaja revijo Reporter. Eden izmed novinarskih aktivistov, ki ga namerava Odlazek lansirati za največjo zvezdo svoje smetarske televizije, je tudi Denis Avdić, ki se od nastopa Janševe vlade iz nje redno nesramno norčuje, medtem ko je s prejšnjim predsednikom vlade Marjanom Šarco odkrito prijateljeval.

Vsaj dva novinarja portala Necenzurirano – Primož Cirman in Vesna Vuković, odslej zlorabljata bonitete invalidov, kot zaposlena pri podjetju Salomon d. o. o. (Foto: Posnetek_STA_Facebook)

Avdić leta 2014 javno linčal ravnatelja, ki je klonil pod medijskim stampedom in se pognal v smrt
Avdić sicer v levih novinarskih krogih velja za sporen kader. Levičarski aktivist Domen Savić, ki na Twitterju nastopa z imenom Državljan D, ga je leta 2019 javno kritiziral, da je leta 2014 pomagal “ubiti” mariboskega ravnatelja, saj se je radijski voditelj norčeval iz objave posnetka spolnega odnosa v zbornici. Pogovor je slišala cela Slovenija. Da intervjuja z Denise Dame, kjer je smrt Demetra Bitenca komentiral z besedami, “da je bog vzel napačnega človeka” niti ne omenjamo.

Spomnimo, v primeru ravnatelja je bilo to v jutranjem showu, šlo je nenapovedan klic ob 5. uri zjturaj. Posnetek pogovora še hranijo nekatere novinarske hiše kot dokazno gradivo, kako lahko medijski stampedo dobesedno pahne človeka v smrt. Na Radiu 1 so sicer posnetek po nesrečnem dogodku brisali in se delali, kot da se ni zgodil. “Tudi to je Avdić,” je bil na Twitterju neposreden Domen Savić.

Denis Avdić je leta 2014 klical mariborskega ravnatelja in se norčeval iz objave posnetka spolnega odnosa v zbornici. Pogovor je slišala cela Slovenija.

Leta 2018 ga marketing radia predstavlja takole.

This fucking guy, a? pic.twitter.com/6G9Sh5uxGl

— Državljan D (@DrzavljanD) October 3, 2019

Kot smo na Nova24TV že poročali, je Odlazkov medijski imperij zajet v družbi Media 24, ki ga nadzoruje družba Salamon, krovna organizacija Odlazkovih medijskih operacij. V tem imperiju izdajajo dnevni športni časnik Ekipa in politični tabloid Svet24. Med drugim izdaja še Zarjo, Lady, Vklop, Obrazi, Nova, Salamonov oglasnik, Bodi zdrava, Auto Bild Slovenija, Liza/Maja, Naša žena/ Ženska, Reporter, Dom2/ Stanovanje, Top!Smrklja, EkipaSN Revija, Jej zdravo, Pomagaj si sam, Rože in vrt/ Zeleni raj, Dolenjski list, Štajerski tednik, Čvek v križankah, Kaj veš, Salamonov genialec, Salamonov ugankar, Slikovne križanke, Kih, Lady Križanke, Muzika, Politikin zabavnik, Vestnik, Science Ilustrated, History, Dobra karma, KIH Suduko, Lep vrt, Naš dom in Štiri tačke. tu so še radijske postaje, RGL je v medijskem razvidu vpisan kot izdajatelj številnih radijskih postaj, med katerimi so ključne blagovne znamke Aktual, Veseljak, RGL in Salomon. RGL je tudi večinski lastnik izdajatelja Radio Kum, ki je izdajatelj radijske postaje Radio Aktual Kum. je pa odlazek solastnik tudi radia Ptuj in še nekaj štajerskih radijskih postaj.

Kaj poskuša z novo televizijo doseči Odlazek?
Avdić je sicer povedal, da naj bi na novi TV postaji predvajali videospote glasbe iz Radia 1 in da naj bi se vodstvo na podlagi velikega števila livestreamov na Facebooku odločilo za korak naprej, pika na i pa naj bi bil 28-urni dobrodelni maraton. No, da pa ima ideja v resnici že sivo brado, pa pričajo naša razkritja o tajnih pogovorih med Leom Oblakom in Martinom Odlazkom, ki so okrog nove skupne televizije stekli že leta 2020, kmalu potem, ko je Odlazek pred Oblaka prišel do večinskega deleža v Infonetu in je z mandatom nastopila Janševa vlada.

Odlazkov medijski imperij za preživetje nujno potrebuje levo vlado, saj je odvisen od financiranja iz davkoplačevalskega denarja. Nova smetarska televizija naj bi bila novo orožje v boju proti Janezu Janši in desnici, v stilu spletnega portala Necenzurirano; medtem, ko naj bi Avdić na kanal ljudi privabljaj z zabavljaštvom, bi vmesni informativni bloki z novicami skrbeli, da bi ljudem servirali potrebno dozo “pravilnih političnih usmeritev”.

T.F.

The post Potrjeno: Denis Avdić bo prvi obraz nove Odlazkove smetarske televizije, ki nastaja na platformi Radia 1 first appeared on Nova24TV.Nova24TV

Dodaj odgovor

Generated by Feedzy